August 7, 2016

Fried Rice In A Pineapple Bowl (Vegan)

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Today we're gonna talk about food! Ever since I went on a vegan diet, I've been cooking a lot more than I did before, and I've gotten pretty good at it! I used to just eat whatever my mom made, but now I don't have anyone cooking for me, because the rest of my family still eats animal products. I used to think that cooking is really time-consuming and even difficult at times, but it really isn't. So today I wanted to share one of my favorite recipes – with a twist – with you guys here on my blog: fried rice in a pineapple bowl.

Before I get started with anything, let me tell you a few facts about how this is gonna work. I don't like using recipes on a daily basis. As a matter of fact, I hate using them. Why? Because it's time-consuming and it makes everything a little more complicated. So I'm not even going to call this a recipe. And here's why: 1. I don't measure shit. I literally just eyeball everything. 2. I don't check the cooking times or temperatures too precisely. 3. I don't follow the steps in the right order most of the time. Cooking is not rocket science. Don't overcomplicate things – you'll be fine. I promise. So, here's what you need:

Ingredients

- rice
- vegetable oil of your choice (I used rapeseed oil)
- veggies (I used frozen veggies)
- chickpeas (which I used as a source of protein, use whatever you prefer)
- garlic (I used about a clove)
- hot chili pepper
- salt
- pepper
- sesame oil
- rice vinegar
- Sriracha sauce (if you like spicy food)
- a pineapple

1. Start off by getting boiling water ready, so you can cook the rice.
2. Heat up your skillet. Add some oil to the skillet and then add in your veggies.
3. I usually start mincing the garlic and the hot chili pepper at this point, but if you think it's gonna take you a while, you can do it beforehand. However, add them to the skillet at this point.
4. As soon as the rice is cooked, add it to the skillet.
5. When I make fried rice, I pretty much always use the same ingredients to add some flavor: salt and pepper, sesame oil, rice vinegar and Sriracha sauce.
6. Carve a pineapple to create a bowl. This part is completely optional, but you know you wanna do it.

For dessert, I simply drizzled dark chocolate on some strawberries and pineapple. So freaking good, you have to try it!


Tänään puhutaan ruoasta! Mä oon alkanut kokkailemaan tosi usein, sillä aloitettuani vegaanisen ruokavalion mun on täytynyt tehdä mun omat ruoat itse. Ennen ruoanlaitto oli mun mielestä melko työlästä ja jopa rasittavaa, mutta oon opinnut tykkäämään siitä. Mun taidot ovat myös kehittyneet huimasti. Päätin siis tulla jakamaan muutamat ruokakuvat ja "reseptin" (syy lainauspilkuille selviää kohta) parin päivän takaa.

Valmistin itselleni siis paistettua riisiä tarjoiltuna puolikkaasta ananaksesta. Näin tämän tarjoilutyylin joskus kauan aikaa sitten Pinterestissä ja päätin viimeinkin kokeilla tuota itsekin. Paistettu riisi taas on yksi mun lempiruokia helppoudellaan ja hyvällä maullaan. Joten sitten niihin ohjeisiin! Tätä en siis voi varsinaiseksi reseptiksi kutsua millään, koska 1. en koskaan mittaa mitään 2. en koskaan katso kellosta aikaa yhtään mihinkään tai ole kovin tarkka lämpötilojen suhteen ja 3. mä en edes yritä väittää, että tekisin jokaisen vaiheen huolellisesti tietyssä järjestyksessä. Heitän vain pannulle ruokaa sen verran mitä tekee mieli ja kuinka paljon jaksan syödä. Sen jälkeen heitän mausteita oman maun mukaan sekaan ja lisään niin kauan, että ruoka maistuu hyvältä. Sitten annan ruoan paistua niin kauan, että se on kypsää. Simple as that. Ruoanlaitosta ei kannata tehdä mitään rakettitiedettä.

Ainekset

- riisiä
- kasviöljyä (oikeastaan mitä vaan, itse käytin rypsiöljyä)
- kasviksia (itse käytin wokkikasviksia pakkasesta)
- kik-herneitä (nämä ovat mulla proteiininlähteenä, voit myös käyttää papuja, kanaa, tofua tms. oman mielltymyksesi mukaan)
- valkosipulia (mulla meni suunnilleen yksi kynsi, riippuu kuinka paljon itse tykkäät)
- chiliä (sama kuin valkosipulin kanssa – mä tykkään tulisesta ruoasta, joten mulla meni melkein kokonainen yhteen annokseen, oman maun mukaan siis!)
- suolaa
- pippuria
- seesamiöljyä
- riisiviinietikkaa
- Sriracha-kastiketta (jos tykkäät tulisesta ruoasta)
- ananas

1. Vesi kiehumaan, riisi kypsymään
2. Pannu lämpenemään, vähän öljyä, kasvikset ja kikherneet paistumaan
3. Tässä vaiheessa alan pilkkomaan valkosipulia ja chiliä, jotka sitten heitän pannulle kasvisten sekaan
4. Kun riisi on kypsää ja kasvikset ottaneet hieman väriä, lisään riisin pannulle kasvisten sekaan
5. Maustan mun paistetun riisin ja oikeastaan kaikki wokkiruoat melko samaan tapaan: suolaa ja pippuria, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa sekä Sriracha-kastiketta
6. Tarjoilin ruoan kaiverretusta ananaksesta, mutta tämä vaihe ei ole pakollinen.

Jälkiruoaksi kuorrutin ananasta ja mansikoita pienellä määrällä tummaa suklaata. Oli muuten niin hyvät safkat, että suosittelen ihan jokaista vähänkään kiinnostunutta testaamaan!

16 comments :

  1. Todella herkullisen näköisiä annoksia, namnam! :) Oon nähnyt paljon ruokia tehtynä tuohon ananakseen, olis itekki mielenkiintoista kokeilla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! x Herkullista olikin, suosittelen testaamaan!

      Delete
  2. Kiva kun kävit vierailemassa mun blogin puolella niin löysin tänne :) sulla on ihanan oloinen blogi joten ehdottomasti jään lukijaksi :)

    http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  3. Samat sanat kuin edelliselläkin - oli tosi kiva löytää tänne sun blogiisi! :) Jään ehdottomasti lukemaan! Innolla jään yhtälailla odottelemaan lisää ruoka-aiheisia postauksia - meillä mies ei syö ollenkaan lihaa, joten vaimo kaipaa ehdottomasti inspiraatiota ruoanlaittoon! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon ja tervetuloa! Pidetään mielessä! x

      Delete
  4. Ihana blogi sullakin! Jään ehdottomasti seurailemaan! :-)

    ReplyDelete
  5. I'm obsessed with pineapple fried rice and this looks SO delicious!
    xo
    Siffat
    http://icingandglitter.com

    ReplyDelete
  6. Onpa muuten herkullisen näiköiset ruuat! Pitää kyllä pistää nää reseptit tulevaisuuden varalle talteen - ite oon ollut jo vuosikaudet vege, mutta vegaaniksi asti musta ei ainakaan vielä oo ollut ryhtymään :D Tosi kiva blogi sulla muutenkin, harmi vaan, että ulkoasu on liian leveä mun pienen läppärin ruudulle jos en zoomaa ulos, jolloin tekstit muuttuu vähän turhan pieniksi :( Mutta anyways, keep going, girl!

    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Herkullista olikin! Mä en vielä joskus vuosi sitten ois voinut kuvitellakkaan alkavani vegaaniksi, mutta sitten kun sen päätin tehdä niin siirryin lihansyöjästä suoraan vegaaniksi kertaheitolla, hahaha! Kiitos paljon! x

      Delete
  7. Replies
    1. Hahaha, sitten ei muuta kuin kokkailemaan! x

      Delete
  8. Sun kuvat on todella ihania! Itelläni ollu vaikeuksii saada kuvat tolleen isoksi, miten sen teet? :D

    explorar-el-mundo.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! x Mä jo muokkausvaiheessa muutan kuvien koon oikeaksi (mulla kuvien leveys on 990) ja lataan ne Flickr:iin, josta sitten upotan ne blogipostauksiin :)

      Delete